İZMİR / TİRE - Tire Kutsan Anadolu Lisesi

Mrt

Dünya Tiyatro Günü için öğrencilerimiz tarafından hazırlanan panomuz için Edebiyat Öğretmenimiz Nebiha YÜCEL, öğrencilerimiz Ali ŞENGÜL ve Barış KESKİN'e çok teşekkür ederiz.

Mrt

Meslek tanıtım günleri kapsamında Tire Emniyetimizin değerli olis memurları ve sekiz yıl boyunca subaylık görevini ifa eden Ersan Hocamız öğrencilerimize bilgi verdi.

Mrt

2. Dönem 1. Ortak Sınav Kazanım Dağılım Tablosu aşağıdaki gibidir.

Mrt

Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü yurdun dört bir yanında büyük bir coşku ile kutlanıyor. Ecdadımız bundan tam 107 yıl önce bir bütün olmuş dünyaya Çanakkale'nin geçilmezliğini şanlı bir zaferle gösterdi.Atatürk ve silah arkadaşlarını bu anlamlı günde andık.Anma töreninden fotoğraf karelerimiz...

Mrt

Büyük Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümünde öğrencilerimizle Kilitbahir’de, Seddülbahir’de, Cenkbayırı’nda, Arıburnu’nda, Anafartalar’da; Ezineli Yahya Çavuşlarla, Seyit Onbaşılarla, şehit Mehmetçiklerle Çanakkale ruhunu yaşadık.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak İstiklal Marşının Kabulünün 103. yılını törenle kutladık.Emeği geçen Edebiyat Öğretmenimiz Kadriye  ÖZDEMİR'e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrenciilerimiz için hazırladığımız akıl ve zeka oyunları odamız aktif olarak kullanıma açıldı.Reversi,satranç,go,mangala  oyunlarının bulunduğu alanı öğrencilerimiz boş derslerinde ve tenefüslerde kullanmaktadırlar.Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Mrt

Liseler arası halk müziği icra yarışması ilçe birincisi okulumuz öğrencisi Yaren MENGENCOĞLU'nu ve ilçe üçüncüsü Hüseyin KARAKIVRAK'ı  tebrik ediyoruz.

Mrt

Mezunlarımızdan Fatih YILMAZ bizi ziyarete geldi.Turizm İşletmeciliği mezunu olanFatih YILMAZ dil sınıfı öğrencilerimize konferans salonumuzda mesleği hakkında bilgi verdi.Bizi kırmayıp geldiği için kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

Kariyer günleri etkinliklerinde bu hafta okulumuz mezunlarından Psikolog Sayın Mert BEZCİ'yi konuk ettik.Öğrencilerimizi interaktif bir seminerle bilgilendiren Mert Bey'e katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında panellerimizi gerçekleştirdik.12-16 Şubat arası "Siber Güvenlik, Ekoloji ve Çevre,Obezite ve Diyabet, Etik" konulu 4 ayrı panelle öğrencilerimizle bir aradaydık.Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Okul rehber öğretmenlerimiz Sacit ÖZKURT ve M. Tunç ARSLAN 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerimizle "Psikolojik Sağlamlık " konulu seminer ile buluştu.Öğretmenlerimize sağladıkları katkı için teşekkür ederiz.

Şbt

Ressam Nazlı Özyurtlu  ve Sanatkar Ahmet Türkkanlı okulumuzda çok güzel bir sergi düzenlediler.Yaptıkları çalışmaları okulumuzda sergileyen sanatkarlar, öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Konferans Salonunda yaptıkları çalışmalardan bahseden Ressam Nazlı Özyurtlu  ve Sanatkar Ahmet Türkkanlı'ya bizi kırmayıp geldikleri  için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz mezunu eczacı Nilay EKİNCİ, yeni okulumuz mezunu mekatronik mühendisi Mehmet KUZU sayısal sınıflarımızdaki öğrencilerimizin meslekleri ile ilgili sorularını cevapladı.

Meslek/Tanıtım Günleri kapsamında ,

Diyetisyen Ece Özkan ve  Avukat Özlem Kapucu öğrencilerimizle buluştu.Öğrencilerimize mesleki tanıtım yapan misafirlerimiz, çocuklarımızın merak ettiği konuları açıkladı ve sorularına cevap verdi.